Plumcake cu ricotta/urda si lamaie

de gaby_duceag in Dulciuri, 12 Aug 2014 | 3035 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr ricotta
  • 150 gr zahar
  • 3 oua
  • 100 gr faina
  • 100 gr amidon
  • 100 gr unt
  • o lamaie
  • o portocala
  • 1 plic praf de copt
  • putina sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plumcake cu ricotta/urda si lamaie:

  1. Mixeaza intr-un bol ricotta/urda, impreuna cu zaharul si sarea, timp de 3 minute.
  2. Adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare. Vei obtine un amestec cremos.
  3. Adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt . Omogenizeaza mixand totul la cea mai mica viteza a mixerului.
  4. Spre final adauga untul lasat la temperatura camerei, coaja si zeama de  lamaie si de portocala.
  5. Mixeaza usor inca 2 minute.
  6. Pregateste o tava de chec tapetata cu hartie pentru copt, toarna amestecul, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru 40-50 minute, pana ce se rumeneste frumos.
  7. Lasa-l sa se raceasca complet si feliaza.
  8. Ca de obicei eu am sarit acest pas..:D , am mancat caldut. O bunatate!
Daca ti-a placut reteta noastra "Plumcake cu ricotta/urda si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

dantes 1

13.08.2014, 08:14

Foarte bun!

anca_rm 1

13.08.2014, 09:17

hmmm ,da , vreau si eu o bucatica

mamaieelena 1

13.08.2014, 23:35

buuuuuuun rau

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu visine si ciocolata